Scan baby & buka buku pink -first time mommy to be..

Period saya dh lama tak dtg,almost 4month,saya pergi kk utk checkup mereka bgthu kencing saya kotor,xada masalah lain pun,lagi sekali bulan seterusnya saya pergi kk utk checkup sbb risau dh lama sgt tapi period masih tak kuar,saya risau ada masalah wanita lain sprti cyst ke pcos,mereka buat test bgthu saya sah hamil. mereka kira dari kiraan last saya period saya dah hamil 5bulan. mereka suruh saya prgi kkia utk buka buku baby. tapi saya mcm tak berapa yakin betul ke saya hamil 5bulan,apa yg perlu saya buat ya?saya nak prgi klinik utk scan baby after that baru ke kkia utk buka buku pink. scan apa yg patut saya buat ya utk tahu lebih detail pasal kandungan saya & apa langkah seterusnya yg patut saya buat. #firsttime_mommy #nervousworryhappy 😥😥

1 Balas

it okay. pergi je scan dkt klinik luar utk sah kan kehamilan awak. awak mesti happy bila dengar bunyi heartbeat dan nmpk baby awak dh bergerak2. then just call kk tanya procedure nk buka buku pink mcm mna. if kk tnya kenapa lewat sgt awak inform mcm yg awak bg tau dlm app ni okay. semoga semuanya baik2 sahaja❤️☺️

2y ago

enjoy the new journey okay. if belom bukak buku pink lagi awak start makan asid folid dr sekarang. jgn tinggal. inn shaa allah, jgn risau okay. semoga allah permudahkan urusan awak❤️. aamiin aamiin ya mujib. thank u awak atas doanya☺️. sy tengah tunggu masa nk beranak je awak. 2nd baby. hee. due 8.1 ni