Period ganggu breastmilk tak?

Period akan buat susu badan drop ke tak ye? Anak baru nk masuk 3 bulan tapi dh rasa2 mcm nk period. Risau pula. Boleh share pengalaman?

3 Balas

In general, yes. Tapi bukan permanently. Macam saya waktu period susu drop. Bukanlah drop yang drastik. Cuma hasil EBM tak banyak macam selalu. Dah habis period, milk supply back to normal.

4w ago

Sampai sekarang 2yrs++. Alhamdulillah

Entah ye tp saya sepanjang period tak drop pula. Maintain. Masa puasa je saya drop