39 minggu 5 hari

Penat lah contraction dah kerap tapi takde keluar tanda langsung. Sakit sangat2 dah. Dah 3 kali gi hosp masih 2 cm. Penat mental & emosi🥹🥹🥹 nanti pegi hosp kena balik rumah semula. Penattt . Mcm mne nk buat ?

14 Balas

sy due 4jan24..jln lambat buke,doktor msuk belon..lepas msk belon cntraxtion yg amat..smpai la tgahari smlm..ptg mdk LR teros bersalin..baby hampir nk kene vacuum sbb sy tak ckup nafas,anak dh nampak rambut dan hampir 5 minit stuck..nampak vacuum sy buat sekuat hati..alhamdulillah selamat lahir dgn jaya nya semalam..terima kasih ya allah bagi diriku kekuatan. . Harap mommy semua guna nafas dgn betul ye!!

Hai semua saya dah selamat bersalin 5/1 pada 39 weeks 6 hari . Thank you semua yang bagi tips❤️❤️🤲🏻🤲🏻 baby boy berat 2.76 kg . Bersalin normal. Dari 4-10 cm tu azab nya lain mcm betul ya sakit sampai auto nk teran baby keluar. Alhamdulillah tk lama kt lr 1 jam setengah je . Kol 8 pagi masuk lr. 9.45 dah bersalin . Alhamdulillah

Sama lah kita, 39w4d & takda tanda lgsg. Tapi harini baby kurg gerak, so pegi PAC then doktor scan ckp AFI(7cm) kurg maka disuruh paksa branak sbb takut baby lemas. Nak ckp leaking air ketuban tak juga, bahaya klau takda tanda ni. Tapi klau rasa baby kurg gerak & tak ikut pattern, kena trus pegi PAC. Jgn tggu2

kena banyak jalan..saya anak first tak turun tanda time tu dah dekat due date..saya jalan pusing satu mall..esok nya turun tanda..cuma saya kena paksa bersalin sbb bukaan mmg lambat sbb anak first..lama juga dalam lr dekat 9jam huhuhu...

mcm saya. 3 hari layan contraction . azab sgt. sy serah diri sebb Dr bukak jalan. kalau tk masih 1cm jeh. mmg sakit . kuat betul awak. 5-10 minit tuu dtg lagi. smpai LR pun susah nk bukak.

memperbanyakan baca zikir nabi yunus..kalau bleh baca sambil tiup ataupun hembus dlm air meneral kecil dan niat supaya cepat bukaan dan cepat bersalin..

Sabar la yaa, sy pon 39 minggu masih belom bersalin lagi ne 😅😅😅 ne dah kira ok dah rsa contraction. Dah ada bukaan 2cm. Sy semua belom ada😅🤭

sama² lah kita berjuang untuk org yang tersayang.. semoga dipermudahkan segala urusan ibu² amin

saya pun dah 39 weeks 5 hari blm ada tanda ape ² hari Ahad ni dah kena serah diri

5mo ago

saya 39w3day...8/01 jumpa pakar o&g...maybe doktor suggest masuk wad terus.....

Sama mcm sy jenis susah nk buka jalan. Harini dh bersalin czer