DISRESPECTFUL RESPONSES

Pelik la dgn ssetengah mommies yg terlebih annoying bila org tya soalan . Bila org tya soalan, reply dgn sinis mcm annoying sgt, suruh google sendiri sblum tanya . Apooo ? Actually semua benda pn boleh google sendiri n boleh dpt jawapan kan .. Tanpa apps ni pn boleh google smua persoalan . Tp apps ni wujud pn utk bantu ibu² yg tgh ad masalah bg solutions n pndpt ibu² yg ad pengalaman dgn mudah . Ni tidak, dibalas sinis . Awk rasa annoying dgn soalan org, sy rse annoying dgn tindakan awak . Kalau awk rasa annoying dgn soalan org yg simple n berulang², just ignore la scroll laju² . X payah nk reply . Bukan susah pn .. Sighh Biarlah org bertanya pun, x paksa pun awak jawab . Maybe ni je medium dia tahu guna . Google byk jawapan tp maybe x jelas . Please la ea . Tgh pregnant tu buat² laa byk positifkan diri n jgn gelabah sgt . Terkenan kat anak perangai tu nanti . Be sensetif dgn perasaan org lain jgk ye mommies . Jaga hati org kalau nk org jaga hati kita . Pregnant mommy kan sensetif .. Kalau org tu trasa u nk minta maaf mcm mana time bersalin nanti ? Please laa . Mind your words .. Jaga adab .. Chill okey ? X suka x payah reply, annoying scroll laju² . Thats all tq .. ?

DISRESPECTFUL RESPONSES
67 Balas

Ada soklan yg sesuai di tanya....ada soklan yg xpatut pon nk tanya...sbb tu ade seten mak2 buyong rply yg agk annoying....nk tanya pengalaman blh la...kalau tanya bnda yg terang2 dah blh dpt jwpn tanpa perlu tanya dlm ni...ha tu mngundang apa pulak....

5y ago

Meyrapelzah : I’m so sorry to interrupt 😥 I hope one day you’ll be able to see the differences between reply’s that are rude/ disrespectful and posting such as this that simply tries to remind people about the importance of being kind and spreading positivity instead of negativity. Learn to see the difference :) take care

Sy pon xsuka org yg reply komen 'jgn malas membaca' atau 'google dlu sblum tanya'.. kalau dia malas nk baca, dia tk tnya pon kt sini 😂 apa rajin membaca tu mesti kt google ke.. ntah org tu dh google ke blom mana kau tau.. tk slh pon nk google lps tu nk tanya lg.. butthurt sgt nape

Betul sy sokong. Takpayah suruh google pun, kdg2 kite dah google dulu. Tp dah ade platform ni, nak tnya jgk based on mommies experiences & discussion. Kalau annoyed takpayah jawab kan senang. Awak tak sakit hati, kite pun taksakit hati. Just chill jela. 🤗🤗🤗

Saya spendapat dengan awak .. Nk minta soalan yang rumit la apalah .ingt ni exam ke ape. Kesian kt ibu2 yg bru mengandung dorng nk tnya pun sush kene perli .. Klu tanak jawab abaikn je la . Tak perlu sakitkan hati orang . Orang macam tu ada penyakit hati 😌

Ya betul tu. Klu rasa xnk jwab baik2 lebih baik xpyh type jwpan drpd sakitkan hati n malukan org lain. Bg sy mgkin org yg bertanya tu baru 1st time pregnant, so xada pgalaman, n mgkin hanya nk meluah/cari tman berborak. So relax2 suda lerr 😊

yess betul💯sy dah pernah kena. bukan sorg lebih plak tu yg jawab secara sindir. sampaikan sy down gila haritu, perasaan bercampur baur and takut nk bertanya disebabkan mulut org tkde insurans😌😌kita ni dah la sensitif

Klu sy sblm tnye ape2 mmg sy akan google dulu.. Tp lps tu sy tetap akn brtnye utk kepastian dr org2 yg pnh ada pngalaman.. Yela ape guna ada apps mcm ni kn kalau kita x blh nk brtnye.. 😁Kalau ada yg kecam ke sindir ke just abaikan😆😆

4y ago

Betul sangad 👍🏼

Saya sokong status awk nie..byk sye tgk komen2 yg xbape nk murni..bila ditnya just jwp apa yg pnh lalui or apa yg tau..kdg2 mereka nak kepastian kn aje tp klu komen tu agk skt hati baik xpyh komen kan 😏

Dapat pula kalau time kita tanya elok elok, dia jawab macam kita ni salah. Saya rasa macam nak lempang aje org tu. Sebab kita tak tahu lah kita bertanya. Habis apps ni buat utk apa? Utk scrolls sampai lebam ke? Adumak

Lepastu ada pulak yg suke jawab cmni.. P la tya doktor, tya sini buat apa P la hospital, tya sini buat apa Allahu.. Kalau x nk reply x yah la reply.. Sy pulak annoying org yg reply kasar mcm tu.. Huhu

5y ago

Betul tu sis.. Respon bebaik.. Atau x yah reply klau tk dpt bntu. Ofkos doktor lebih pakar, tp maybe time tu dia fkir kot2 ad ibu2 yg pnh alami stuasi sama. Tu dia tya smentara amik mse nk g jmp doktor 😅 #justmy2cents