Setiap kali terjaga malam saya nampak muka anak saya kuninggg sangat2 lepas tu baru nmpk normal

Pelik betul.. anak baru 2 bulan. Dah beberapa malam dah jadi gini. Memang nampak kuning betul.. saya tenung lama2 baru warna kulit dia nampak macam biasa. Sape pernah alami macam saya? #seriusnanya

8 Balas

Sy pernah mcmni... Lepas bersalin anak ke3.. Skrg anak dh setahun.. Msa tu masih berpantang. Tiap malam terjaga mesti nmpk anak pucat atau kuning2 mcmtu... Tekejut sy.. Mengucap pnjng.. Sy risau kalau terhimpit bby atau muka bby tertutup kain...nauzubillah.. Tiap2 mlm mcmtu... Smpi hbis pantang... Bgtau mak.. Dia kata.. Bca doa byk2.. Bca ayat Quran... Mudah2an dijauhkn dr benda xelok.. 😊

Anak sis dah tak jaundice kan? Should be dah tak jaundice kalau dah 2 bulan kan. Kalau yg sis risau sbb kuning tu kait jaundice, bukan kulit shj akan kuning, tp mata pun akan kuning. Kalau tiada apa2 concern mmg takde apa2 pun sis.. Perasaan je tu.. Or mmg lampu malam kuning2 tu yg nampak kuning 😅

Relax sis, kalau rasa benda tu kerap jadi try bukak lampu betul ke muka anak sis tu kuning. Kadang mata kita ni bukan betul pun. Kadang kita tenung lama2 pun jadi lain.

9mo ago

sy rasa awak kena start train baby utk bezakan siang dn malam. if mlm awak bukak lampu nnt baby akan igt itu waktu siang.

sy rasa itu perasan awak sahaja. sebenarnya baby awak okay dn xde pape. setiap kali jadi mcm tu cuba awak zikir byk2. baca tiga kul

sis sy dlu pun kkdg bgun tdo lampu buka tgok muka anak kuning time tu dlm pantang dan anak mmg da xd kuning time tu haha mmg gitu

9mo ago

akhirnya ad jgk yang sama😭😭 risau dh mental sy ni. mgkin ad kaitan dgn anak sy prolonged jaundice sblum ni.. tpi skg dh smbuh

Terjaga malam, maksudnya memula bukak mata pun belum nampak clear sgt kan.. cuba tengok bila mata dah stable dgn cahaya

mgkin awak masih mamai2.. mte kte nie kdg take time jgak nk btol2 clear lps bgn tdo tu..

Perasaan je tu sis