Keluar tanda lendir darah 38minggu

Patut ke pergi ke hospital kalau dah keluar tanda lendir darah tu ? 😩#ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp

20 Balas

sy pun 1st mom.. sy kena prank 2x.. 1st, keluar lendir darah, pergi hosp, nurse check bukaan 1cm, dr suruh balik sbb ctg ok. 2nd rasa contraction rupanya false contraction je. pegi hosp lagi sekali, kena balik juga. ke 3, keluar lendir darah + pecah air ketuban. terus g hosp. kali ni baru betul2 bersalin. jgn takut pergi hosp. pkkan ttg anak dlm perut tu ya.. moga dipermudahkan.

sama mcm saya.. keluar tanda mcm ni pagi pukul 9 pg terus ambik grab ke hosp.. admit ward pukul 11 pg.. pukul 3.25 ptg dh bersalin.. nasib cepat kalau x beranak dlm grab la jawabnya hehehe.. sbb pjj dgn suami so gerak ke hosp sorang2 ja.. 37 week 3 hari masa tu.. baby dah 2 bulan lebih skrg alhamdulillah dipermudahkan

1y ago

maaf sis nurul. nk tnya. masa keluar darah tu baby still bergerak tak ? ada contraction ke atau biasa je ?

Terus pergi, sakit akan semakin kerap... Then mungkin x lama lepas tu dah bersalin... Please la kalau terjadi macam nie terus je pergi hospital, x perlu tanya.. Demi kebaikan ibu dan anak Sebaik-baiknya adalah terus bawa ke hospital... Mereka tahu apa nak buat bila kite dah sampai sana.. Please.. Semoga dipermudahkan

kena sis. takut dah tanda bersalin tu. anything cmpur darah kena straight away ke hosp. if ttbe suruh balik takpe. yg penting doc dh check awak n baby. n doc dh check bukaan. nurse n doc pun mst dh pesan byk kali kan kt kk if kurg gerak or ade bleeding sikit trus je ke hosp

1y ago

Betul tu,.. Dulu masa anak first mcm tulah.. Yg penting kite dah buat tindakkan yg betul..

dah mmg tanda lhtu.. kan waktu 7 bln kandungan misi dah bgtahu siap² salah satu tanda nk bersalin.. siap dia tulis lg dlm buku pink.. dh ada salah satu tanda pergi hospital terus jgn tunggu.. setiap org setiap anak lain pengalaman tanda nk bersalinnya x sama..

kalau ada salah 1 dari 3 tanda yg nurse selalu pesan terus ke hospital. 1- lendir darah 2- pecah ketuban 3- contraction kuat / dh 5minit sekali. kalau nk tunggu semua tanda ada baru nk ke hospital alamatnya bersalin kat rumah pulak nnt

sy haritu turun lendir darah terus pegi hospital. 2cm masa tu. tp since dah due, doc suruh masuk ward. pukul 12 masuk ward, pukul 6 lebih dah beranak

bukan ke dotr dan jururawat sentiasa ingatkan kita ... apa² melibatkan darah atau tnda² trus ke hospital.. selamat bersalin dan selamat berpantang

terus ke hosl sis..sy bersalin 37 weeks sbb bleeding..so sis trus ke hosp je ya..jgn tunggu² even tak rasa sakit.smg dipermudahkan segala urusan.

Pegi saja utk cek bukaan. Klu bukaan besr dorg trus tahan . Bwk bju siap2 . Bwk bju bby + spende + pad byk ! Bju xyh . Bwk baju balik sja