Tips for taking public transport to work

Hello, for the past few weeks, I've been having a very bad morning sickness. Pagi, tengah hari, malam asyik loya dan muntah. I'm currently on week 12, morning sickness dah slowly recover. Tapi bila terbiar perut rasa kosong sikit je, terus akan muntah. Boss suruh saya masuk office semula untuk elakkan department lain pertikaikan kenapa saya tak masuk office. Saya ke office naik ERL dan KTM, macam mana pregnant moms yang masih dalam fasa loya bertahan ya dalam public transport? Saya segan, takut termuntah dalam train ataupun di dalam office. Segan dan malu orang dengar saya muntah. 🥲 #bantusharing #pleasehelp #firsttimemom #advicepls #firstbaby #ingintahu

1 Balas

sy standby plastik dlm beg, minyak cap kapak, biskut or roti dlm beg.. Mkn pun sikit2 asalkan perut alas dan x masuk angin.. Sy naik lrt dan ktm, kena tukar 3 kali. Lpstu kena berjln kaki 10minit ke office.. Yg ni sy selalu naik grab.. Klo x okay sngt selalu hus hntr g office..kol 6pg dh keluar umah, klo x mmg jem.. Biasa smp offce kol 7pg..sy tido kejap kat surau.. Smp la 37week,sy unpaid.. Habis maternity leave sy resgn sebab kerja dah tak sesuai lepas ada ank..