Bila patut start shopping barang baby

Parents semua start beli barang baby time pregnant berapa bulan ye? 🥰 #pregnancy #1stimemom

11 Balas

6 bulan baru nak pikir beli brg sbb delivery ni can always happen bulan 7-9 kan, if nak beli brg awal blh juga ikut kemampuan dan lbh masa memilih kan 28 weeks baby lg jelas apabila scan but bulan 6 blh cuba scan gender (20 weeks onwards) tp jgn teruja kadang waktu lahir gender pun blh tukar, ramai yg alami juga.. rancangan Allah.. but if nak last minute bulan 6 blh la mula shooping brg keperluan baby smp 9

sy 7 bulan baru sy start beli tu pn yg penting sahaja..sbb ada lg simpan barang2 baby.. untuk yg bwh ke hospital beli yg baru sikit2 saja..

Start 4bulan, tp beli sikit2 je. Dah 5bulan lebih baru fokus survey baju & else. Part keperluan pantang plannya nak beli masa 7bulan> mcmtu

sy bru je satle beli brg bby ..dah siap basuh n pack..36w ++..tggl tggu brg2 sy pulak smpi n smbung pack brg nkg kspital

saya beli slowly start 5 bulan, Alhamdulillah beli awal sebab masuk 7 bulan kena covid lepas tu dah start mengah

Sy 3 bulan pregnant dah mula beli sikit2. Theres no specific time when you wanna buy ur baby’s stuff

ikut kemampuan masing2.. beli sikit2 baru tak terasa banyak. saya dah 36w baru beli baju je 😄

Saya usia 4 minggu pn dh beli brg baby sikit2.. 😂

Sy beli bila dah masuk 7bulan.ikut pantang org2 tua

seawal 5 bulan 🤗geram tengok barang2 bby comel2