Baby 11 bulan hanya boleh meniarap Dan bergolek saja. Makan pun hanya 4 suap Bubur blend

Hi parents, #pleasehelp #seriusnanya saya housewife and fulltrained my first baby. Untuk growth baby(Berat,tinggi) semua normal even Dia lahir premature 35w. Sekarang Dia dah 11bulan, makan memang susah nak makan, kadang 3,4 suap je, da tukar texture, semua tak nak. And lagi satu isu, baby saya still xboleh nk duduk sendiri, berdiri, and merangkak. Kalau Dia nak Capai something mesti Dia renggangkan badan and bergolek . Ada tak parents issue mcm my baby saya. Saya kadang stress Bila checkup misi bising ckp saya tak ajar and family mertua compare2 Anak saya.

2 Balas

Kdg misi2 ni tak boleh nak ikutkan sgt kena lawan sikit. Apa kata next time jumpa misi, minta misi refer dr. Baby ni secara naturalnya akan mula berkembang dan belajar sendiri walau tanpa pertolongan parents. Yes mmg perlu sokongan n galakkan dr orgtua tp dia ada tahap perkembangan yg dia boleh mula n capai by themself. So kalau baby tdk capai tahap tu sebagai ibu yg prihatin eloklah kita minta nasihat dr doktor.

sis kena selalu rangsang anak ya. ada step2 utk kenalkan duduk, merangkak semua tu. boleh cari d utube how to train baby to blabla. pasal makan tu, sis kena jarakkan masa setiap 2 jam utk makan. biarkan baby lapar. lepas makan baru bagi susu. good luck sis