Paranoid lepas makan ramen

Paranoid plak rasa. Tadi makan ramen , baby 6week 3 days .. tetiba paranoid fikir baby okay ke tak ehh aduhaii

1 Balas

baby okay je, takde masalah pun makan ramen. janji perut tahan pedas, dan tk makan amount yg banyak dlm satu masa. bab makanan ni yg penting makan in moderation 😊 also sy tktau la kenapa org melayu suka larang mkn makanan pedas masa pregnant, bukannya anak tu panas kepedasan, dan pedas pun tk sebabkan keguguran. makan je ikut apa tekak kita nak. janji makan tu beringat. tapi kalau mmg tk tahan makan pedas, sekali makan tu cirit teruk ke perut memulas separuh mati tu elok stop la. ikut signal badan bg. sy dr awal tahu mengandung (4 weeks) dan sampai skrg, alhamdulillah dah 26 weeks, mmg hari hari mkn pedas tk beringat. so far, baby sgt aktif dan membesar elok, alhamdulillah. mungkin anak lahir nanti pun kuat makan pedas lah kot... katanya apa yg kita makan masa pregnant ni akan mempengaruhi preference mknn anak jgk nanti.