Suami suka main game

Para isteri semua okay ke kalau suami suka main game lewat malam, borak dengan member online dan biarkan isteri tidur dengan anak hari-hari?

20 Balas

suami saya memang suka jgkk main game .. tapi saya letak syarat DKT dia kalau dekat rumah JANGAN MAIN GAME!! main game dkt kerja saja . sepanjang kawin dia xpernah main game lagi di rumah .. takut saya bising ..

Kalau dia jaga tanggungjawab sebagai seorang ayah/suami okay je sebab dia pun nak me time. Tapi kalau dah lupa tanggungjawab tu, pergi je mengendeng dengan dia.."busynyaaa...buat apa tuu...nak join sekali".

sy kdang pnat gak nk tgur..g kje balik kje kdang buat kje office kt umah..xpe la.. ptu msa terluang isi ngn men game.. snggup tu curi msa utk men game tp x bole curi masa utk tlong kje rumah😅

4mo ago

Sama ngan suami saya. Kadang2 saya tertidur penat urus anak, memang takdenye kerja rumah nak settle. Saya dah banyak kali merungut tapi takde perubahan. Dah cakap kalau nak main game main la tapi jangan lupa awak tu suami, ayah, ada tanggungjawab.. kerja rumah tu semua tanggungjawab awak.. saya buat atas dasar ihsan sebab tengok macam penat kerja Tapi dia buat taktau je hhahahaa

awk perlu berbincang dgn husb U, benda ni mmg nmpk remeh tp sakit hati tu x main² ye.. awk jgn terlalu lembut kat suami nnty besor pula kepala dia, apa²pun bincang baik²🫰

Hal macam ni kena confront and having a deep talk. Luahkan dengan tenang tanpa emosi untuk mengelakkan pergaduhan. Ni cara saya.

Kalau sampai sis terasa diabaikan tu tak normal. And nanti masa dgn anak2 pun takda.

better puan try diskus dgn husben dr hati ke hati

Elok pelankong je dgn kuali pan tu sis,Settle.hehew

4mo ago

hahahahaaha sye palg ske komen yg nie..

Hari-hari, not OK.

bincang dgn suami