Suami suka main game

Para isteri semua okay ke kalau suami suka main game lewat malam, borak dengan member online dan biarkan isteri tidur dengan anak hari-hari?

20 Balas

Saya ok dia main game sebab saya pun main game. Tapi saya tak ok dia main sampai 4-5 pagi, saya kejut solat subuh taknak bangun, kadang-kadang kejut utk solat jumaat pun taknak bangun. Hidup dia, balik kerja > game > tidur > bangun tidur > main ngan anak > makan > pergi kerja Saya dah malas tegur dia. Saya tawar hati sebab takde perubahan walaupun dah berkali kali saya tegur. Pillow talk mmg takkan wujud sebab saya bangun menyusu, dia baru nak tidur. Kalau keesokan hari tu nak pergi mana-mana waktu pagi baru lah saya suruh dia tidur awal. Tu pun tak awal sangat. 2 pagi baru tidur. Tu pun saya kejut dia dalam keadaan marah haha.

suami sy pun main game jugak.. da main2 Ml semua nty dia tido terus.. klo kawan2 nyer ajak main game dia main laa kt dpn yela kwn2 nyer pun kerja, ade ank bini .. klo dia main kt sblah pun , sy okey ja.. sbb kdg sy terlelap terus.. yelaa lepas balik kerja stress kerja.. sy biar laa dia main game.. biar hilang stress.. sy mmg tak kacau dia main.. dia main game pun sambil tengok tv gn sy.. even sebelum kawin pun da thu dia suke main game.. ws pun xpernah xreply.. sy yg xreply dia sbb tdo awal😆😂😂.. so bile da kawin ni jadi xkesah pun

sy ok asalkan dia tau waktu yg sesuai dan tak tinggal tanggungjawab. Suami sy pun main tp on weekend je. Lain hari busy fikir psal bisnes. Weekend pun kadang kerja. Psal tidur asing tu atas pasangan. kalau rasa x ok berterus terang aje sis. Sy ni tidur asing gk tp lain kes nya bukan sengaja tp terpaksa sbb anak sulung Autism sy nk tidur berteman. Sy pula masih menyusukan baby jd mmg xdpt tido skali. Terpaksalah

erm.. sy skrg takde dah sesi luah meluah. dh malas nk bersembang dh. tegur pun takde guna. org kata communication is key. kalau sorg je ber communication tu nama nya bukan key. kita je yg beria. dh bnyk kali tegur , takde perubahan. kdg2 rasa tawar hati. sembang bila perlu je. skrg sy sibukkan diri buat affiliate. malas nk fikir bnda yg dia anggap remeh ni padahal makan dalam bagi seorang isteri

x normal bile sis dah rasa terpinggir.benda ni nmpk mcm remeh tp jiwa isteri y tanggung..sbb tu hal ni kena bincang.sbb isteri bukan batang kayu.ada masa kite kena duduk sebantal..bincang sume hal..luahkan sume dgn tenang.. insyaAllah.lupe satu lg kite bkn nk terus bg die stop game..just Suh bahagikan masa utk hobi n kuarga

If you felt it is not okay then confront and discuss with him about it. Mine not okay, but I'm allowed my husb main game. Ada masa main game waktu2 tertentu macam weekend time anak nap. Because every night before sleep saya amalkan saling tanya hari dia/kita macamana, pillow talk then minta maaf sebelum tidur.

husband sye kdg2 main game smpai pukul 1/2 pagi. mula2 kawen tu sye emosi jgk asyik dia main game je, tp skang time dia main game sye kacau hahaha 😂. xpun masa dia main game join dduk dgn dia smbil2 tu borak2, mkn kudap2 😂😂 tp limit sye smpai pukul 12mlm jela, lpstu sye masuk tido 😂.

Hi kita sama kes, duk bborak dgn menber discord tu, lpastu game haih, dh masuk tahun ketiga kawen, tp sy try isikan weekend dgn aktiviti bsama anak, skrg dia nk masuk tido dia bgtahu pkul brp. Bgaduh dh byk kali, pnah sy lantakkan baru dia nk sedar sikit. Semoga ada la prubahan sikit2

Saya okay je.. tapi ada time limit la.. waktu tidur kene tidur la. Kadang sy main jugak ml atau pubg dgn dia. Klo dia main game kat pc, sy dok sebelah tngk korea sebelah dia 😂 atleast dptla dia heal stress and isi masa lapang.. dari dia tgk bukan2 😂

saya tak ok kalau hb saya cmtu , suami saya pun cmni jugak leka dgn hp tapi saya akan buat silent treatement dgn dia,lama2 dia pujuk saya sendiri tapi dia takde abaikan anak, cuma anak memang tido rapat dgn saya ada masa jugak dia yg dodoikan anak