Breastfeeding

Para ibu breastfeed si manja sampai umur berapa ya?

25 Balas

alhamdulillah rezeki ank sulong smpai skrng masih bff.time tidur ja bff skrng.dy kerap minum susu kotak dgn susu tepung.sya ajar dy senang mudah mudahan nanti masa sya bersalin ank ke 2 tk ada la dy tercari cari sya nk susu..😂..

Seeloknya setahun 7bulan mcmtu bole da slow2 ajar stop susu.. Bagi Jarang2 nak biasakan dy.. Cukup 2tahun da bole brenti.. Seeloknya sampai 2tahun je

1y ago

Cuba sis try yang ni... Biasa orang tua suruh buat mcmni.. Alhamdulilah menjadi

setahun 2bulan. stop bukan sebab susu badan xdk. doctor advise soh stop sebab pregnant 2nd baby. doctor xbg proceed takut nutrisi tak sampai dkt baby

1y ago

betul awak☺️

anak sy bf 2tahun 8 bulan.. stop sebab preggy lagi🤭 ..memang susah sangat dia nak move on 😌 tiap malam nangis masih nak cari susu😌

1y ago

kalau x preggy agak² xwean off lagi ke wak. haha. susah la rsnya nak wean off. anak asyik nak mengempeng. ingatkan sapu garlic dia akan putus asa. apoooo g terkam jugak. seriau dah bergigi ni

Anak saya skrg 2 tahn 4 bulan. Susah betul nak suruh dia stop 😅. Skrg tgh pregnant.

1y ago

9 minggu 😁

4 tahun 😆 Wean off asyik tak berjaya je. Nyusu sebab nak tido malam/ngempeng.

anak 1st smpai 3 tahun +. yg 2nd bby skrg dah 3 bulan n still ongoing

1y ago

lupa nak highlight. susu fullcream ni boleh guna dlm masakan anak around umur 8 bulan ke atas ya. nak bagi direct minum susu fullcream ke freshmilk ni sesuai untuk 1 tahun ke atas shj. bawah 1 tahun xsesuai. 😊

3buln lgi msuk 2tahun dh ni. mslh nya tengah pregnant sec bby 😂😅

sy anak sulung sampai dua tahun lima bulan stop sbb pregnant lg

kak ipaq sy sampai 2thn..sy pon nak follow dia ..doakan ya

1y ago

insyaAllah semoga dipermudahkan