7 minggu, keluar darah sedikit

Pagi ni saya nampak sedikit darah kt spender. Darahnya cair dan saya tak rasa apa2 sakit. Adakah normal? Saya sertakan gambar utk refer dan mohon jawapan.#pleasehelp #1stimemom

7 minggu, keluar darah sedikit
14 Balas

kalau early pregnancy, bleeding ni ada 2 possibilities. either rahim tak kuat atau kandungan tak menjadi n dia gugur sendiri. so, better refer to your doctor. doctor akan scan dulu, check baby growth. if baby grows well, mungkin rahim tak kuat lg n doctor akan bg ubat utk kuatkan rahim. if takde baby growth, means kandungan tak menjadi n mmg menunggu masa utk keluar je.

Sis pls terus refer gynae kalau ada spotting/bleeding berterusan dlm sehari. Saya pernah camni masa 7weeks jgk. Mula dgn light bleeding 2 hari camni lepas tu saya miscarriage 🥲 Kalau sempat jumpa dr awal nnt dia akan bg ubat untuk stopkan bleeding tu. Jumpa dr tau! Hopefully all is well for you sis

sis tolong jumpa doctor pakar,sbb saya pernah gugur dua Kali,masa jumpa doctor klinik biasa doctor kata baby ok keluar darah mcm ni mungkin spotting Lepas Tu makin lama keluar darah ketul Dan gugur

3y ago

saya pun mengandung sekarang sis Lepas dua Kali gugur,saya just Jaga pemakanan,jgn terlalu stress sis kalau boleh banyak Kan rehat jangan buat kerja berat.

jumpa doktor nt dia bg ubat kuat rahim. klu early pregnancy, klu bleeding je pegi jumpe doktor. klu pegi swasta, jumpe doktor same. sbb dia dh tau history semua. harap semua ok.

Sy pun ada jugak tp selang seli, ada sport. Xsakit. Sy xjumpa dktor sbb mmg xready. Klu dia gugur pn redha. Skang sy dah 12minggu alhamdulillah sihat

ni bukan flek ye sis tp ini fresh blood so cpt gi dokter. swasta.. blh bg ubat hormon untuk support kandungan you

sy ad jgk keputihan cmpur dgn drh..Then sy jmpe Dr..Dr bg ubt Kuat rahim..Jmpe Dr plss sblm trlmbt

Tapi adik sy bleeding byak mcm org period.. Skt mcm senggugut, pun slamat jugak. Pegi jmpa dktor sis

3y ago

Thank god! Sy dah miscarriage, baru selesai semalam. Symptoms yang sama, takpe lah belum ada rezeki

jumpa dr sya haritu mcm ni la tanpa sakit apa2 tup2 kandungan tak jadi😭

mungkin biasa mungkin x..lbh baik rujuk doc utk lbh kepastian..