Baby baru 6 bulan (bersalin czer) , pregnant again,😨

Pada 16 march 2020 saya mengandung kan anak saya yang pertama ... Czer ... Lps tu saya merancang dengan pengambilan ubat noriday (pil perancang) ... Lepas tu ... Saya punya period hanya datang sekali je selepas nifas... Kerana saya terlalu takut saya un check upt... Saya buat dua kali...kali yang kedua saya buat lepas 2 minggu untuk upt yang pertama... Keputusannya dua2 sama... Satu pekat...dan lagi satu cair...jadi saya stop ambil noriday...saya takut jikalau saya mengandung so saya merancang menggunakan komdom... Jdi lepas seminggu tu...saya pun check dkat klinik swasta untuk scan ... Saya ingat bru berapa hari atau tiada... Rupanya kandungan saya dah mencecah 3 bulan...jadinya para ibu...saya bak minta pendapat ... Saya kan czer...jadi macm mana ni...saya takut😭😭😭😭😭😭

2 Balas

ohhh means mengandung time baby 1st 3 bulan ke? Saya first time dengar ni. Selalu kalau breastfeeding period datang lambat so susah mngandung. Apapun tahniah puan keep calm, makan makanan sihat supaya badan cepat sembuh.

4y ago

ye..sya pernah dgar,para ibu yg full breastfeeding ni ssh ...risiko nak lekat rendah...tpi ..mcm ni la...hemm...

hanya doktor je blh beri jawapan yg trbaik..xperlu takut, jumpa je doktor. utk next czer atau normal pun doktor yg tentukan berdasarkan tahap kesihatan rahim sis dan keadaan baby jugak..jgn sedih, happy ok

3y ago

Alhamdulillah saya da selamat bersalin 29/03/2021..baby girl...sya dapat bersalin normal...apa yg perlu saya kata...para ibu yg mengalami kisah cm saya ni... jangan panik...first think you must do is thinks positive...yg u can bersalin normal lepas ni...yg penting jaga pemakanan,hb , dan vitamin c jangan tinggal..