Period selepas bersalin

Hai mommies, saya ada sedikit kerisauan disini. Saya baru je bersalin pada bulan disember 2022 lepas secara ceaser. Selepas baby saya masuk 3 bulan, period datang buat kali pertama iaitu masa bulan puasa (hujung bulan mac). Sekarang dah mei, period saya lewat 5 hari. Ada kemungkinan ke saya pregnant lagi? Atau normal lepas bersalin period jadi tak teratur. Sebab sebelum pregnant dulu period saya teratur je. Saya tak ambil apa apa perancang. Merancang sendiri guna kaedah kira kalendar & buang di luar. Saya takut nak check guna upt tu. #firstmom #ingintahu

4 Balas

Sedang mengalaminya sekrg .. dtg period kali pertama selepas bersalin (dec 2022), period dtg pada masa bulan posa iatu hari kedua puasa skrg dah mei masih tak dtg .. sy pon merancang sendiri, bf anak .. sy jgk guna kaedah buang diluar .. risau xdtg period lagi ..

1y ago

Alhamdulillah sy dah period lepas sehari sy post soalan ni. Lega rasanya. Rasanya kena ambik perancang jugak la kalau tak, tiap bulan risau period datang ke tak. Puan macam mana?

kena buat upt puan. boleh jadi sebab hormon belum stabil & boleh jadi jugak puan pregnant. sebaiknya cek ya

tggu smggu lg lps tu check upt..

puan bf baby?kalau ya normal tu