Anak saya umur setahun 4 bulan saya dah bagi garam, gula. Tak pe ke?

Orang zaman sekarang siap kata dah boleh bgi dh tu anak makan garam gula dalam masakan. Tk pe ke. Saya dh bgi anak makan garam gula dalam masakan. Ke tak boleh lagi.

2 Balas

sye bg je ble anak da stahun.. lauk anak da x asing sme je ngn lauk fmily.. gula2 n kropok tu memg x bg.. cuma lauk msk je sme..

Yang seeloknya umur 2 tahun baru perkenalkan tapi panduan KKM atas setahun dah boleh. Itu pun dalam kuantiti yang terkawal.

1mo ago

Sy tak bagi.. Hantar taska pun saya masak nasi bubur sendiri. Sbb taska tu masak bubur sup letak ajinamoto garam. Nasi tu die blender kasar campur dgn kuah sup. .bayangkan Baby 6 bulan pun bg makanan itu setiap hari.. Sy tahu kawan kerja dekat taska tu. Tak bagus untuk usus Baby.