Nak tanya

Orang rendah risiko dia czer ke ?? Risau laa..frist pregnant..

7 Balas

Bukan rendah…tp jenis tulang pelvis yg kecik…kalo tulang tu kecik, memang kepala baby tak boleh masuk kat laluan wpon ada bukaan 😉 tulang pelvis pon ada macam2 bentuk..nanti sis google je.. Nurse tu nak kata awk rendah, bukaan tulang pelvis awk jenis kecik.. Mcm kawan sy, dia tinggi jenis tp tulang pelvis tu kecik, so memang kena czer.. Tp mak mertua sy pon rendah je orangnya..tp bsalin normal je.. Positif je sis.. Jgn risau, normal ke czer ke tetap sakit 🤣🤣

tak apa awk, nurse bukan tuhan.. apa apa pun doa bnyk bnyk, serahkan semua dekat allah. doa fikir yang baik baik, pikir nak bersalin dgn cara mudah je ya... in shaa allah allah tlg

9mo ago

sy lagi sebulan lagi awk. sy pula kes uri dkt bawah.. tapi sy semangat demi baby. first mom kan hehe

semua Allah yg tentukan , adik sy tinggi 145cm elok beranak normal , sy tinggi sikit dr dia 148cm, tp sy pulak yg emergency czer 😂.

Alamak…yeke ? Sy pun first pregnant and ketinggian sy tersangat la comel 🤣😆

9mo ago

xtahu laa..misi ckp mcm tu kt sy

Jangan fikir centu sis saya 139cm anak first hari tu normal je☺️

9mo ago

Kalau anak besar maybe caesar sis mcm saya anak saya berat 2.2 je alhamdulillah boleh normal

Tinggi awak berapa?