susu dupro

ok ke dupro untk newborn? utk standby je tkt susu bdn lmbt klua

1 Balas

Susu akan ada je. 2@3 hari pertama selepas melahirkan bdn hasilkan kolostrum--liquid gold yg kaya antibodi untuk bayi. Warna jernih atau kekuningan dan pekat. Selalu ibu baru anggap tak ada atau tak cukup tp sebenarnya ada. Susu lg cepat dihasilkan dan lagi banyak bila dirangsang. Susukan bayi dengan kerap, susu pun meriah. Banyakkan membaca tentang penyusuan bayi. Dengan ilmu, breast feeding lebih mudah