Gusi bengkak

Now dah 28 weeks. Gusi bengkak pulak kat bahagian gigi geraham atas, tapi tak sakit (mungkin sebab sy kunyah guna belah kanan, bukan kiri). Cuma rasa gerun time nak gosok gigi sebab dekat bahagian yg bengkak tu dia macam rasa lembik2. Kena terus pergi jumpa dentist ke, or boleh jumpa doc biasa je untuk dptkan antibiotik/lain2 ubat? Kot la jd macam ni sebab hormon org mengandung kan. Ada sesiapa berpengalaman macam ni tak? Risau jugak kot jd makin teruk

2 Balas

Sya tengah hadapi nya sis,,sakitnya DTG waktu malam, sampai sakit kepala.xboleh nk tido..nk makan ubat takut pulak..

4y ago

Sy x sakit pun cuma bengkak je. Maybe tak sakit sbb yg bengkak belah kiri, sy mengunyah belah kanan. Sejak 2 3 hari lepas sy mula kerapkan lagi kumur guna listerine. Tengok harini bengkaknya mcm makin surut. Sy tak pi jumpa doc gigi pun sbb takut. Sy ada terbaca mungkin jd mcm ni sebab kita kekurangan kalsium. Kalsium byk diserap oleh baby. Tak tahu la betul ke tak.

Mungkin juga