KEPUTIHAN.

Normalkah keputihan ada darah? Atau ada masalah di dalam kandungan? #pleasehelp #firstbaby

7 Balas

mcm sya sis. sya ade keputihan asal nya. lps tu lama2.. ade pendarahan. smpi g klinik swasta 3x. sbb risau kandungan kan. sbb kandungan sya dh nk masuk trimester 3. check kata doctor mcm ade luka dkt pangkal rahim. sya x puas hti. last kne lagi mlm kol 10. ade pendarahan. sya terus g PAC emergency. doctor check dan dia kata ade luka dekat pangkal rahim. bukan "macam" lagi. mmg ada luka. di sbb kan keputihan. mcm kuman tu bt luka dkt situ. scan baby sehat dan aktif je. skrg alhamdullilah dh ok. dh 33 minggu.

2y ago

Thank you Sis Rose… atas perkongsian

Tak normal puan. Jika di awal kehamilan, pendarahan atau spotting keluar drpd vagina boleh jadi proses penempelan atau ancaman keguguran. jika di pertengahan kehamilan boleh jadi jangkitan. Jika di hujung kehamilan boleh jadi salah satu tanda bersalin (blood show) Jadi jumpa doktor untuk pengesahan ya

2y ago

🤲🌻

Sedang mengalami 28 weeks. Doktor ckp ada luka di pangkal rahim. Disebabkan oleh hormon. Dan keputihan yg teruk. Skrg masih berdarah tp dh beransur nk hilang. Baby aktif dan sihat2 saja. Apa pun jumpa doktor utk tahu punca berdarah tu. Semoga dipermudahkan

2y ago

Doctor ada bg ubat tak?

sis dah berapa weeks..🤔kalau masih awal kena pergi hospital takut ada masalah pada kandungan seperti keguguran ke..kena pergi hospital segera..kalau dah hujung trimester ketiga takut simptom bersalin awal pon boleh jadi jugk..

cepat2 pergi emergency sis..kakak saya pon keluar mcm tu bila cek baby dah takde heartbeat..sis jangan lambat2..klau kluar spotting ke apa trus je pergi emergency..sbb normal pregnant takde kluar darah..

q-7⅞-------2yyyyYYY7-----------------yy

xnormal