Pergerakan baby dlm kandungan 16 minggu belum di rasa adakah normal?

Normalkah belum merasa pergerakan baby secara lembut masa kandung 16minggu 3hari? Bilakh kita akan merasa gerakan ?ini baby 1st belum ada pengalaman.#firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Ikut badan, secara general utk yg mengandung anak 1st, akan terasa pergerakan yg jelas masa 24 minggu ke atas. 20 minggu ke atas dh boleh rasa cuma kalau tk fokus tu kita tk sedar sbb masih lembut pergerakan. Sumber: doktor.

Normal bagi saya. Saya rasa pergerakan baby 20weeks keatas. Saya first baby juga.