Normalkah bayi kerap sedu setiap kali lepas menyusu..

Normalkah bayi kerap sedu setiap kali lepas menyusu...Dah jumpe Doctor dy ckp normal tp bagi penglihatan saya mcm x normal kalau terlalu kerap sedu.... bayi saya berusia 15hari#firstmom #pleasehelp

10 Balas

Normal. Bby reflux sbnr nya. Atas bby jgak yg mmg ad reflux , bby sya pon same kerap sedu. Tpi sya prsan. Time mnyusu tu dia mcm tertelan angin skali, then perut dia berbnyi time mnyusu. Sbb tu bby mcm ni wajib burp kan dia slepas bgi susu. Tpi skrng nk masuk 3 bulan, dh mkin berkurang.

7mo ago

aah betul laa tu...mse telan susu perut dy bbunyi mcm bunyi angin lapar + mcm bubble2 gitu

Normal baby sedu. Pastikan baby sendawa selepas menyusu. Jangan bagi bayi sejuk. Sejuk pun boleh trigger bayi tersedu

normal, selagi bukan muntah susu. lagi pon baby baru 15hari. organ dlmn baby semua belom matang dear.

Normal, anak saya sedu 4 kali sehari masa baby. Bila makin besar baru kurang..

baby saya pun sedu,hari ni dah 43 hari berpantang. lepas minum susu kena sendawa dlu.

Ya normal. Anak saya pun sama ada sedu sampai 1 bulan 20 hari .

normal sis..bb sy newborn pn camni nk2 klau ank bnyk mnyusu..

normal je sis jangan risauuu

Normal kalau still newborn

Normal je…