Berat badan

Normal x berat badan menurun semasa mengandung? #firstbaby #ingintahu #1stimemom

1 Balas

Kemarin saya baru ja jumpa nurse utk montly rutin check up (17 weeks / 2 days). Nurse kata sekurang2nya ibu prlu ada prtambahan berat badan dlm (500g) 😬 Berat bdn saya still maintain dari bulan lepas punya rutin check up 😂 Tak naik walau sikit pun even (100g).

3y ago

betul tu sis..sama mcm saya.bln lps berat saya 66kg....bln ni berat saya c/up 16minggu drop 500g... nurse pesan klu berat bdn drop lgi next c/up trus jmpa doctor sb takut ade something yg berlaku..wpn skg masih alahan tp dh kurang cuma takda selera nk makan nasi..byk dh mkn buah sayur roti biskut..tp drop pula pregnant kali ni...😣