Soalan utk ibu2 yg bakal bersalin dlm bln 11

Normal tak sakit bahagia ari2, baby mengeras, pinggang ada rasa sakit.. Nak bangun Dr tidur pun... Sakitnya x dpt bwa bincang... Uhuhu

37 Balas

Norml tpi xthn nk tnggung sakit kt bwh dgn tulang2 mcm rsa bby nk kuar sgt.. kerap mngeras pn ada tpi sy fkir tu braxton hicks selagi xde tanda.. tdo kedaan mngiring nk tukr posisi perghh lgi sakit smpai pegng. Kepla katil.. dugaan.. kdg mitk tlong ank pegng. Tgn n angkt kn kki sy sb gara2 bwh terlalu sakit😭

Normal nampaknya.. Hari ni saya pergi hosp sebab sakit tu semua. Tulang pinggang saya siap macam rasa terbuka lagi ada malam semalam. Tapi dah pergi hosp, cek bukaan baru 1cm huhuhu 3 kali cek pula tu. So rilek2 ja kat rumah tu dulu selagi tak pecah ketuban n bleeding.

TGH alami ni bederap tulang2 ni, sakit xblh bawak bincang suami kata klw dia xpatah tulang bahu&rusuk mmg dia tlg angkatkan..tp apakan daya suami pun baru nak pulih..Sabar banyak2 xsampai 10hari.lg baby nk keluar☺️

normal kot , saya pon anak sulung , kdang tu dlm doklena boleh terjaga sbb sakit pqot , kerap dok mngeras , skrg dah 37w2d , doakan saya dipermudahkan urusan n saya doakan sis jugak dpermudahkan urusan , aminn 🥰

normal. akhir2 kehamilan akan keluar hormon relaxin yg buat semua otot2 bahagian pinggul kita lembut utk proses bersalin. sbb tu rasa mcm takda support longgar je semua akhir2 pregnancy

Sy pon due bln 11 gak. Now 37w1d. Sy setiap mlm rse perut mulas je. Sakit mcm rse nak bsalin dah. Cuma pkir2 tu brixton hicks je so kena hadap & kuat. Tp kalo siang ok lak. #countingdays

4y ago

sama mcm sy .. suka jdi time memalm .. siang elok ja aktif ..

Normal la tuuuuuu huhu. Kalau time tengah baring nak pusing ke kiri ke kanan ya ampun sakit dia macam nak terberanakkkk. Tak tahu lah nak terberanak nanti rasa camana

samalah .. bila mlm lg jadinya .. nk tukar posisi tidur xdpt dh .. cek klinik kemarin nurse ckp baby kepala dh trun kebawah dh ..so kena sedia jala..

saya next week dah kena serah diri 38w sebab gdm.. tapi sakit xberapa sangat cuma baby kuat mengeras je.. harap sempat la bersalin sebelum kena induce

due sy bln 12 tp sy dh alami sakit cam tu lah sis..takut sangat beranak awal..tiada org d umh cuma ada anak 2 org masih kecil

4y ago

Normal kot. Sy pun first pregnancy. Sy selalu taruk yoko2 kat pinggang n belakang sbb sakit