Tak suka orang pegang baby

Normal tak kita tak suka orang pegang anak kita? Saya rasa sangat tak selesa orang pegang baby saya even ahli keluarga. Kadang serba Salah tapi memang rasa tak suka, lagi² bila baby nangis dipegang

9 Balas

Tak suka sebab takut tak hygienic ke? Kalau saya itulah satu-satu sebabnya. Takut anak sakit. Memandangkan anak2 lain pun kecil lagi, bila salah sorg sakit lagi2 baby memang akan penat. Tambah sekarang terlalu mudah bdk2 kecik x sihat dan sekali kena, long term. If baby yang sakit memang berganda-ganda risau. Bkn takat tak gemar org pegang, nak bawa keluar selagi umur tak setahun pun berat hati.

Kena tanya doktor utk mengetahui tahap kesihatan mental sis. Sy ok je ahli keluarga nk pegang sbb darah daging mereka, anak berhak dapat kasih sayang mereka. Tapi jika mereka sakit sy x bagi la. Lgpun jika mereka x tinggal dgn kita takut mereka ada covid. Jika bayi menangis kena ambillah.

saya mil siap pisahkan tempat tido lagi dengan anak , mula mula pisahkan susu badan dengan anak , semalam pisahkan tempat tido pulak , saya mengamuk sebab mil dengan saya xpernah bertegur dari awal kawin sampai sekarang , selalu cari salah saya je , sampai anak pun nak pisahkan dari saya

2y ago

lepastu saya sorang je yang dia nak pisahkan saya dengan anak , yang lain xde pun , kenapa salah ke umur 18 jadi mak? dah Allah nak bagi rezeki awal , yela dia kata budak mana reti nak handle Anak apa semua

Anak awak so awak ada hak kalau xsuka..bg je tau elok2..kalau anak sakit ke ngis ke nt kita jgk nk kena jaga pun.. budak kalau dh ngis, semua buat xtau je.. time nak main ngan baby je pandai nak ambik..

2y ago

very true semua amik last last ibu sukar nak settlekan

masa newborn sy pun xsuka org ambik ikut dan 🤭 jd sy elak utk jumpa org. alasan boleh dicipta asalkan husband boleh bagi kerjasama la..

2y ago

ptutnya dh 2 thn covid,org dewasa dh ada kesedaran bab2 ni 😌 klau husband xbg kerjasama mmang terbantut habis smua..

Newborn mmng kalau boleh elak bg org pegang,,skrg ni musim penyakit,xsalah pun😊biar la sis dgn suami ja pegang

2y ago

Cakap saja bby saya sensitive skit,,diorang xkn pegang

normal lah tu sis.. sya pun tak suka baby born banyak org pgg2 dukung2 sana sini pasing2.. tak suka..

Sy pun xsuka sbnrnya. Tp klu smpai tahap nangis, sy ambil semula.

2y ago

Kena berlapik sikit klu nk bckp dgn family members ni. Kdg sy buat gesture dkt suami..minta dia yg ambil anak dari mereka.

normal