normal tak ?

Normal tak kalau week 23 kadang kadang baby kurang gerak ? Bila malam baru dapat rasa dia tendang tendang kita 😅 itupun kita minum / makan benda sejuk baru dia aktif

12 Balas

Saya ada pergi scan, dlm scan tu bby gerak2 tp saya x rasa apa, bila Dr tnya rasa x. Saya ckp tak 🤣. Sbb dr ckp placenta tu dkt atas, mcm pillow. Sbb tu kita xrasa bila bby gerak. Masa tgok tu bby siap pusing, lonjak2. Tp saya xrasa apa. dr ckp nnt dia dh besar ckit, ruang tu smpit bru kita rasa

1y ago

Kalau saya pulak tiap kali scan dia tidur geram jee. Sebelum masuk tu elok je dia tendang maknya 🤣

Saya week 22 dah rasa, tapi time baring separuh badan sandar di katil, mmg nmpak perut gerak beralun, tapi kdg malam je laa, sbb ada baca gak, baby siang tak gerak sbb pergerakan ibu bnyakk. hehe, ce try bring separuh sndar kat kepala katil tuu. Saya pun jenis peeut tebal gakk🤭

Sy pagi bby kurg grak tpi bla mlm..ermm aktif nya,24w sy scan bby tk pndi diam..nmpk tngnnya mnumbuk,germ pla tgk..smpi Dr pn ssh nk explain bla sy tnya jantina..😂 Nnti lg 15/3 scan..ank no1&2..tk pla bgtu..trus nmpk jantina ap

Saya pun baru nak tanya soalan yang sama, sebab sebelum ni macam banyak kali rasa gerakan dia. Tapi hari ni macam kurang pulak rasa. Malam pun macam kurang. Risau. Tapi tak ada apa kot ya?

Sy 22w. Kdg ada rasa baby xaktif tp dia respons klo kite cucuk2 perut😂 lepas mkan dan baring mmg dia aktif

sama sis sy pun 23 minggu 2 hari baby siang kurang gerak mlm kita nk tidur dia byk gerak

1y ago

Kan comel je dia kacau kita tidur

Nurse sy ajar time baring, usap2 n tekan skit kat perut bg dia gerak.

Normal. Baby saya sekarang pandai kick bila kita makan or minum air sejuk2..

1y ago

Tq tq, saya pun kadang risau tengok dia senyap je takpun memang tak perasan dia gerak

Normal. Sy nk bg baby gerak, letak lagu dkt perut. Mkn bnde sjuk lg aktif.

1y ago

Bwh 28w. Bnyk space. Berpusing-pusing. Wktu scan pun nmpk kjp2 pusing.

normal sis..mcm sy 22week..dia aktif bila kita makan atau kita gelak gelak

1y ago

Oh macam tu baik baik tq 🥰