27w Baby ada hari yang aktif & tak

Normal tak baby ada hari yg aktif, ada hari yang tak aktif? Sejak dari 26w lagi sy perasan baby sy dlm 2 hari dia aktif. Lepastu esoknya dia slow sikit. Pernah gi scan masa dia slow tu sbb risau, Alhamdulillah elok je tgh berguling2. Cuma nak tanya mommies kat sini, ada tak experience mcm sy?

2 Balas

Ermm... Kalau saya jadi puan saya akan risau bermula kandungan 28 minggu jika tak cukup gerakan 10 sebagaimana arahan nurse untuk catat gerakan 10 bermula minggu ke 28 kehamilan. So, baru 27 minggu ni tenang-tenang aje.

Sama la sy pon.. skrg 27w jugak dan kadang dia xaktif.. tp sy perasan dia mcm kurg gerak kalau sy skip atau lambat mkn.. kira mcm majuk gitu kot.. pujuk eskrim pon xjln.. jenuh haha

1mo ago

Kan. Ada hari aktif betul. Ada hari mcm slow je. Risau. Kalau nnt dah 28w kang, nak kena kira camne ni. 🥹