Perut sakit

Its normal perut macam sakit2 pada kandungan usia 5 minggu? Sorry..sb 1st pregnancy#1stbaby

10 Balas

pengalamn sye first baby...awal pregnant mlm2 amt mnyakitkn sbb mcm dtg segugut...dlm kepala mungkin bakal keguguran...setiap mlm...smpai kndungn 2bulan sye bukak buku pink dn check permasalaahn ...xade sape tau sbb ape dktr bgi ubt panadol jee untk tahan sakit...sye buat kajian kemungkinan sbb baby bru menempel di dinding rahim ...kecewa sikit dngn jwpn dktr sbb xtau punca sye sakit tiap2 mlm mcm segugut tuu...hnya bgi ubt tahan sakit... kuatkn diri jee untk positif dn cri sumber akibat kesakitan yg sye alami

12mo ago

tu sbb rahim nk mengembang. saya gi klinik n tanya Dr. u should do the same

normal, sy dlu pown sakit mcm senggugut, tnda baby nk mbesar lh tu, lau xde spotting atau bleeding apa2 okay jer,, always be positif ☺ ni nk msk 14minggu pown still skit2 sbb rahim kita membesar n baby dh mngembang kan😁

sakit tu ada 2 jenis...yg normal tu biasa utk ibu mengandung sb baby nak besar...yg tak normal tu tanda awl utk gugur...tp better tnya dr utk lbh kepastian

saya pun 5week ++ sakit perut . Start 4week rasa senggugut, masuk 5week mcm sakit berangin atas pusat pula..sampai tak boleh tidur.

Pgalaman sndri awal pregnancy perut akan rse cramp n segugut..smp la skrg kadang2 still rse kat bahgian bwah perut..

sy 14 minggu pn malam kdg rasa skit tp bawah perut.. tp sakit skjap2 je.. lps tu xde dh.. hrp xde apa2 lh..

Better jumpa doktor untuk kepastian. Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya. Allahumma Aamiin

sama la sis.. mlm xdpt tidur sbb dlm perut sakit/ x selesa.. huhu.. 5 weeks jg skrg..

hi. sy skrg 7weeks. masih sakit and kdg2 sampai tak tido mlm. mmg sakit sgt

normal..tp kalau spotting/bleeding pls pergi hospital