13 weeks 4 days

NORMAL KE 1) kalau jalan sikit dah sakit perut macam perut tu penuh sesangat( dalam waktu yg sama perut sy kembung ) 2)kalau makan nak muntah n kuantiti makanan dah tak macam dulu sblm pregnant. n perut selalu sangat lapar,berbunyi,rasa pedih2 walaupun baru bbrpa minit dah makan. 3)sakit betis.tak boleh nak berajan sangat.Ngilu sakit tu aduhh duhh. 4)sakit pinggang n belakang walaupun berdiri sekejap.kalau berjalan tu lg lar sakit. Waktu bila sakit ni boleh hilang.?Selalu orang cakap 3 bulan ke atas dah tak ada alahan. #1stbaby #tanyaPendapat #TqYangRespond

1 Balas

semua tu normal.. dan bergantung pada seseorang juga berkenanan alahan.. ada orang yang langsung xda alahan.. dan ada orang teruk alahan.. semua xsama.. dan sakit kaki or pinggang tu biasa.. sbb awak membawa bebanan yang lebih dan kaki awk xblh menampung sebab tu sakit kaki.. dan sakit pinggng tu sebab baby dalam perut semakin hari semakin besar dan berat.. dan berkenanan makan.. ia normal sebab semakin besar perut kita semakin sempit usus perut kita.. dan dia akan di tolak ke atas perut.. sbb tu mkan banyak muntah... better makan sikit tp kerap ok la.. but jgn mkn benda manis or tinggi kaborhidrat.. sbb senang kena kencing manis ketika pregnant