1st

Normal ke usia kandungan 36+ week .. pergerakan baby slow?

9 Balas

Normal sebab bayi semakin membesar & ruang dah jadi sempit. Sebab tu nurse KKIA akan start suruh u buat kiraan tendangan bayi dgn betul. Kalau tak faham tanya betul2 nurse tu. Sampai u faham macamana nak kira tendangan bayi. Ini sgt penting utk tau keadaan bayi dalam perut u.

Bg sy 36 week baby dah slow.cpt gi kk atau klinik swasta minta scan tgk keadaan jantung baby cmne.sbb Masa sy ngndung 36 week sama cam ibu gi hospital gi scan doktor ckp jntung baby dah lemah.jd Kene than wad pntai jntung baby last2 Kene paksa bersalin..

Normal sbb dh sempit... Asal kn ckup 10 gerakan sehari insyaallah x de pape... Klau ragu2 bleh g hosp

Atleast 1hours ada rasa baby kick.. dia slow sb kandungan mampat. Tp setiap perjam mesti baby kick ya

Slow takpe.. asalkan konsisten.. lebih 3-4 jam xde pergerakan, sila pegi hosp

Nórmal sbb tempat dy dh smpit,tp kalau ws2 baik jumpa doc

Normal... Bab baby dlm perut makin membesar

Normal. Kiraan chart jgn lupa buat mommy.

better gi klinik check sis. 😊