Kenapa bayi akan muntah selepas menyusu (DBF)

Normal ke? Tlg respon ya#SeriusTanya

2 Balas

overfeed. mummy ade pam jgk ke slain direct feed? ke ade bg pkai botol jgk. baby klau lps df dh lps nipple means dia kenyang dh tu. klau dia nk hisap main2 tu cuma mengempeng je. boleh tenangkan dia bantu utk tido. bedung + hayun pkai tgn + buat bunyi shhhh pkai mulut. sbb klau dia dh df n dh kenyang, ade baby nk kita bantu dia tido sbb tu dia nangis. x semestinya dia nangis sbb lapar je

muntah ke jeluak ke just meleleh susu dari dalam mulut? kalau meleleh atau jeluak tu normal, baby memang gitu. kalau muntah kena tengok, ada cirit sekali ke? muntah apa? ada kahak ke? warna apa? mood baby mcm mana? etc etc.