Normal ke mengandung tak minum air Gula.. Takut jgk Nurse ckp x yah minum.. Sbb kebanyakan org minum

Normal ke tak minum air Gula semasa mengandung?

2 Balas

Hi sis! Kalau kat KK saya, berat badan & BMI normal, tak ada sejarah kencing manis, kalau tak salah saya, kena minum masa week 28 (tak berapa ingat) Saya pun tak pernah disuruh minum air gula, tapi haritu saya check up kat KK masa lepas raya haji, berat saya terlebih 1.2kg maybe terbanyak makan masa raya 😂 nurse terus suruh minum air gula, sebab umur saya pun 30 tahun, pregnant 20w. Semalammm saya baru lepas minum air gula. Jadi dia ikut situasi jugak, nurse awak akan pantau perkembangan pregnancy awak. InshaAllah kalau berat awak sentiasa ikut kenaikan yang dah ditentukan, tak perlu minum air gula awal macam saya 😊

Umur berapa?

2y ago

Owhh.. Okayy. Terima kasih awak