Susu badan

Normal ke sy baru nak masuk bulan ke 8 which is baru 31 minggu,susu dah start keluar bila picit breast?? Sbb sy baca dah kene start urut breast utk bukak laluan susu tu.

2 Balas

Normal ade susu bila mengandung. Badan dah mula produce kolostrum seawal 16 minggu mengandung. Tapi jangan picit. Bersihkan je laluan susu takut tersumbat bila nk susukan baby nanti

5y ago

Okay terima kasih ye sis 😊

Best nya saya dh 32 week tk keluar lg tpi selalu bersihkan puting susu... buang kerak2 hope nti dh bersalin keluar lah susu bdn..... rezeki yg banyk air susu ni best