Sakit dibahagian kemaluan,dan sakit ketika berjalan (36 week 3 days)

Normal ke sakit dibahagian bawah perut(sakit sangat),dan sakit ketika berjalan..macam kepala baby nak keluar je.perlu tak pergi ke hospital check?

6 Balas

tanda kepala bby dh msuk laluan tu,tggu je klo rasa prut mgeras,blik2 skit,kluar cecair lendir darah nk bsalin dh tu... kerap je bjln2,bsma suami,mkn kurma,bendi,air kelapa..sy pun dh 38w,skit kt bawah jgk..

Sama sy pun rasa tp xsakit sgt cuma adalah rasa. Masa scan semalam pn dr ckp kepala baby dh masuk laluan(engagement). (37w 3 days) sis tggu tanda je. Kene alert

6mo ago

kalau 34 week normal ke macam tu ?

kita sama situasinya. sy skrg 36weeks 5days, smlm sakit sangatt x pernah pernah mcmtu pagi td g pac doc cek ada bukaan 1cm. Better awk cek untuk lebih confirm

mcm kepala baby dah masuk laluan tu.. kena lagi alert dgn tanda nk bersalin. prepare barang hospital pergi mana2, elok pergi cek la kita tak reti tgk sendiri

sy pon pernh laluai benda y sama tp sejak 7 bulan lg rase mcm tu.alhmdulillah sekarang dlm pantanh 13 hari

6mo ago

thanks🙂

saya 36 minggu 4 hari. Situasi kita sama tapi saya bertahan dulu sebab takda tanda keluar