Rambut gugur selepas bersalin

Normal ke rambut gugur lepas bersalin? Baby dah 3 bulan lebih dan saya mengalami masalah ini. Anybody have the same problem?#mommybuntu #firstbaby #mummytanya #postpartum #postpartumbody

16 Balas

saya dr bujang smpai la kawin mmg ada mslh rmbut ggur.. masa mngndung smpai la besalin x ggur plak.. tp anak saya 3bulan lebih start dah ggur ni rambut.. ggur banyak plak tu.. ramai yg cakap anak beliur tuh la mak ggur rmbut.. mngkin betul, sbab start ank beliur saya ggur rmbut😅😅

normal sbb sy pn tngh rmbut ggur je ni anak masuk 3 bulan dia dah start sikit2 je ggur ni dah nk msuk 5 bulan makin bnyk ...

sama..takut tgk rambut nmpk nipis ketara sgt..tp skejap je 2 3 bulan lps tu dh normal blk..don wori sis layankan jela..

saya lepas habis berpantang baru rambut gugur.. mungkin hormon agak nya. kurang minum air pon punca rambut gugur..

Sama macam saya sis . Lepas bersalin and fully bf memang rambut gugur hmmm takut je botak hahahaha 🤣

Normal. Saya anak dua sampai hari masih cari jalan nak kurangkan rambut gugur.

anak saya 6 bulan dah. rambut still gugur byk jugak 😅

ya normal. Nnt dh 7,8bln bru berkurang rambut gugur

Sy mngandungbpn gugur teruk. Mcm mna la bsalin nnt

saya pun baby 3 bulan rambut banyak gugur