Sesak nafas

Normal ke pregnant masuk 6 month rasa sesak nafas? Dada rasa sempit je. Mommy² yg lain ada rasa yg sama tak ? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

bila baby semakin besar dalam uterus, uterus menolak diaphragm, dan seterusnya paru paru pun compressed. jadi ibu susah nak nafas sikit. normal, tak perlu risau. cuma kena lebih relax supaya senang nak nafas. kalau risau, saya cadang kan beli oximeter - untuk measure kandungan oxygen dalam darah.