mual teruk normal ke

normal ke pregnant 6 w4d mual teruk bau makanan pun nak muntah tngok gambar makanan pun muntah 🥲😭#firstbaby #bantusharing

12 Balas

Normal sis🤗 Dr ckp kalo nk muntah muntahkan je sbb time tu janin yg baru melekat kat rahim kita perlukan masa utk sesuaikan diri utk berkembang dlm rahim kita. Dr ckp masa awal trimester janin nak terbentuk tu, ibu perlu rehat yg sgt2 cukup (tidur) sbb janin nak bina organ dalaman dgn baik terutamanya jantung baby. Rehat yg x cukup boleh menyebabkan bayi x dpt berkembang baik sbb tu awal trimester kena dptkn rehat yg sgt cukup. Bwh 10 minggu x dgr lg degupan jantung bayi tp atas tu start dh boleh dgr 😘Jgn lupa utk mkn asid folik juga sbb tu sgt2 lah penting utk bina organ dlmn bayi dgn baik kata Dr. Sentiasa bawa bersama plastic bag ke mn je 🤗 sy dulu asyik muntah start 7W sampai 13W. Trimester 2 x de. Masuk trimester 3, ada hari dtg balik muntah x boleh terima mknn😫 Semoga dipermudahkan urusan sis utk mengandungkan & melahirkan baby 🤗😘

Normal..anak ke2 saya mual teruk sampai segala benda mentah,bau mentah,tgk benda mentah,berak anak semua xboleh bau ..kalau x mmg muntah..dlm kereta,beg,mana2 saya pergi sentiasa stanby plastik..dri first trimester smpai dah 3rd..lepas bersalin baru segalanya normal...

Normal. Sy scroll fb nmpk br mknan pn blh jd muntah. Makan lg la xleh lgsg. Perfume smpai skrg xleh pakai even dh 25w. Basuh baju xleh letak pewangi pelembut mcm downy. Nnt pakai baju mmg nk muntah.

normal sis.. nnti hilang la dia.. sy masuk dapur, bau dapur, bau peti pun mual... huhuhu.. tgk video mukbang n husband tnya nk mkn apa pun boleh mual.. ada la dekat 2 bulan baru ok😂😂😅

normal sis , saya dh lalui mmg xbest langsung . makan pun tkde selera . smpai berat turun . tp sekrang dh 10w alhamdulillah kurang . muntah dh jarang sgt . saya pun first baby .

norml sis....sya trimester pertama alah teruk...alhmdulillah msuk trimester 2 dah hbs dah alahan

sama sis.. dgr org ckp pasal makanan pn muntah..tp sy skrg dh week 11 dh ok sikit

normal sis.sye dri first tahu sndri prgnant,nk msok 4bln gitu bruk okey skit.

normal.Sabarny..Saya dari 8w sampai 14w alahan teruk

saya pun sama 😭😭😭