Perut memulas

Normal ke perut memulas + sakit pinggang + baby active sgt dalam perut time memulas tu? Before perut memulas tu sya ada perasan yg baby active sgt dalam 30 minit. #34weeks

1 Balas

Kekerapan keadaann gitu selang berapa minit? Tu simptom contraction nak bersalin tu. Sekata tak kekerapan tu? Pantau juga tanda bersalin lain seperti air ketuban keluar dan blood show. Jika kerap sekata selang berapa minit, / keluar air ketuban, / blood show, terus ke PAC untuk pemeriksaan bukaan. Sambil tu bertenang dan buat deep breathing