Meluahkan .

Normal ke mummies , kalau kita ada perasaan takut bila fikir nak berjuang dalam LR ? mungkin sebab saya takpernah ada pengalaman warded or jahit luka ke . tapi saya tetap lawan perasaan takut tu untuk jumpa anak n saya fikir kalau berjuta juta mak kat luar sana boleh kenapa saya takboleh . btw saya first mom . maafla saya cuma meluahkan apa yg saya rasa je 🥹

9 Balas

normal sgt tu sis. sy bersalin 3 anak secara normal pun tetap rasa takut bila fikir nak bersalin. contraction tu yg sakit,bukan jahit kalau sy la. tp bila sampai masa nak bersalin,hilang semua rasa takut tu. apa yg ada dlm fikiran sy cuma nak keluarkan baby cepat. czer pun tak kisah,asalkan baby cepat keluar. bg sy,jahit memang sakit. tp sakit hanya dibahagian perineum sahaja. jika dibandingkan dgn contraction,sakit seluruh badan.

sya lahirkn ank bulan 3 2022..xtkt pn..sya xbygkn pn sakitnya bersalin mcmna..tp bila da hadapi hnya tuhan je taw..ank 1st kan..suami pn kna marah dlm LR..lpas sakit contraction tu kna hadap plak nk jahit..double sakitnya kat situ..tp tula seriknya sekejapnya..tahun ni mngndung lagi🤣🤣🤣

normal awak.. jangan risau.. doa banyak² supaya dipermudahkan semuanya nanti.. sbb sebenarnya atas rezeki masing² jugak.. ada yg kata sakit, ada yang tak.. so sementara baby still dalam perut, rehat cukup².. jaga kesihatan.. sebab lepas baby keluar perjuangan kita lagi panjang .

Sis. Samaaaaaaa 🥹. Saya skrg dah 28w, due bulan 2/2024. Lately ni saya kerap fikir mcm mana lah keadaan time kat labour room nanti 🥲. Mcm-2 perasaan ada. Takut, risau, excited semua bercampur baur. Saya first mom. Saya hari-2 doa moga Allah permudahkan proses bersalin.

saya first mom juga due awal bulan 3.. first pregnancy gugur trimester 1. Rasa takut pikirkan hari nak bersalin nanti 😅Mungkin sebab baca mcm2 kat group ibu hamil kot.. harap2 awak, saya dan ibu2 semua dipermudahkan urusan Amin

ya Allah , saya nak masuk yg ke3 ni.. due bulan 2. takutnya bila terfikir .. mmg sekarang saya elakkan untuk berfikir nnti dlm LR mcm mana. huhu

normal ja awak sy nk bersalin no 2 pon dah rasa debar dahh , walaupon ank pertama x da jahit pon

Normal hehe.. Sy anak kedua pun masih rasa seriau nak masuk labour room nanti

saya ank no 4 pun masih takut sis. org ckp tkot xpnh serik. 😅😂