Bekas cucuk/suntik

Normal ke mcm ni? Baby dah sebulan lebih. Bekas suntik tu mcm besar. Hari tu xde yg kuning2 tu. Nurse ada pesan mmg akan naik mcm ni, tp risau plk tengok, lagi pun suntik ni dh lama, dari hari ke 2 dia lahir. Tetiba naik macam ni. Baby sihat, xdemam. #firstbaby #mommybuntu #1stimemom

Bekas cucuk/suntik
16 Balas

BCG memang mcm tu,yg Penting nanti ada parut . klau takda parut kena suntik lg so jgn buat apa2 pun dkat situ. tak perlu nak letak ubat ke cream ke. proses suntikan bcg memang mkn masa..

normal sis..jgn letak apa2 ubat or picit..biar dia baik sendiri..if next check up nurse tgk xde kesan nti anak tu kne injection lagi.

normal sis...biarkan bekas suntik tu..jangan sesekali picit, keluarkan nanah, sapu apa² ubat atau senang cerita usik...🤗

normal. baby Saya pun macam tu. dah baik. baru ada parut. just mandikan macam biasa. jangan usik2 situ.

normal sis..jgn letak apa² n sapu apa² yer.. mandi pon boleh mcm biasa..dia akan pecah sendiri nnti

Bcg mmg mcm ni.. Jgn usik dia.. Rasanya umur dia 2 bln or 3 bulan ker baru nurse sukat.. Tak ingat la

Normal yang tu sis..nanti akan hilang and tinggal parut..cuma jgn sapu apa2 and sentuh

Normal jerr. Ank sy umur 3 bulan pon x hilang and still merah mcm tu lg.

normal je tu sis,,6t akn pecah sdiri..jd mcm tu sbab nk bg ad parut bcg

normal sis.jangan buh apa² ya.anak sy ritu mcm tu..skrg dh ok