Kick bby 28w

Normal ke klau 28w tpi xrasa sngt kick bby tu? Selasa ni dh start kira kick bby tpi dri 27w smpai hrini 28w bby hnya bergerak Dan bkn kick. Mcm mna nk kira nnti? Sekrng dh pukul 12 tngh hri

1 Balas

baby gerak tu pun dah kira 1 kick. kira kick baby bukan tunggu baby tendang.

4mo ago

sebab baby pun kecik lagi kan, kita pun tak nampak dia tengah buat apa, bila rasa gerak tu kira okay la. nanti baby dah besar 37w-38w, kalau dia gerak kita nampak, kadang sampai senget perut tu. lahhh tiberrr pulak rasa rindu nak tengok baby gerak dalam perut 🤣