Baby kick ,pgerakan bby nmpk kt perut kita? Kira tak kalau macam ni ya?

Assalamualaikum momies. Sy dh 33 w+ nk tnya korang.. skrg sy rasa bby x kick yg kuat sgt tu, ad time2 ada rasa yg kuat..mostly kick yg biasa tu skrg. Masa 28-30 w mcm tu mmg rasa bby kick kuat. Cuma skrg mcm prut kita nmpk bralun sbb bby gerak kn.. n dpt rasa dia gerak kdg2 ats bwh or Kiri knn. Tu kita boleh kira jugak x ya...kdg2 sy confius..sbb nurse gtau kick yg kuat kn.. cuma masuk 33 w ni bby lbh pd bgerak , sampai Kita nmpk prut bralun ni. :). #firstmom..mohon pndangan..tqqqqqqq

6 Balas

saya kira je..kadang konfius juga tapi bila baca pengalaman orang lain ke arah bersalin ni memang baby gerak makin slow sebab ruang dlm perut makin sempit kan

Sy kira je jugak. Cuma dalam 1 masa yg rapat dia bergerak aktif saya kira 1 pergerakan. Tunggu dh habis bergerak lama baru start kira 2..3.. dan seterusnya.

10mo ago

tqqq sis sudi respond..heee..baik2. sy pun akn kira jugak mcm sis gtau sy. tqq tauu

saya kire juga .. tapi cara kiraan baby setiap 15 minit baru 1 tick .. begitu la kiraan yg seterusnyaa jugaa ..

10mo ago

tqqqq puan for info n sharingggg tau. in Sha Allah sy kira mcm mna yg d kongsikn ..hee

saya kira sebab dr ada bagitahu , kiraan tu x semestinya kick sahaja , kalau dia bergerak pon dikira kick .

klau sy, sy kira je. Sebab still pergerakan yang besar jgk tu kan smpai nampak luar perut

10mo ago

btul.. lgi2 bila baby dh mkin besar ni kn.. ruang sh kurg nk kick2 sgt haha

Yap kne kira . Dia kick ke dia bergerak ke dia beralun ke . Itu satu pergerakkan . Sy kira je

10mo ago

Sama2 .