Makan tapi masih lapar

Normal ke kita akan rasa lapar sangat walaupun baru beberapa jam makan? Saya kerap rasa lapar sangat sehingga menggigil dan menangis tapi tekak tak boleh nak menelan makan dan minum. Ada apa apa solution ke untuk kes macam ni?

5 Balas

saya awal trimester dulu macam ni lapar nak makan tapi tak boleh telan sebab rasa nak muntah. saya banyak makan makanan yang berkuah boleh telan je 🤣 lagi satu banyak makan buah. makan yang mana boleh je lah, nasi memang tak lepas.

5mo ago

Betul sangat ni nasi tak boleh masuk langsung. Saya makan buah pun selalu keluar balik. Kadang2 sampai sakit perut. Tp saya cuba untuk makan jugak. Takut sampai sakit perut dan effect dekat baby ☹️

Normal sis.. Lagi2 kalau kita tak boleh makan atau muntah balik. Jadi try and error mknn apa yg boleh. Saya tak boleh nasi saya try roti wholemeal tu, kalau keep lapar lepas baru makan tu saya kunyah kekacang yg mix nuts tu.

Normal sbb saya pun mcam ni skrg tngh 9weeks. Saya boleh minum air ribena and sup je. Klau beli sup ayam, sup je saya hirup

sama sis mmg takdapat dibendung rasa lapar tu sy keep try error sbb takut jadi apa apa dkt bby

Sama tgh rasai ni.. Bru 8 week 😅 lepas makan lapar lagi... Lmbat sikit tgn jd shaking...