Asid folik

Normal ke kepala pening selepas makan asid folik ? #firstbaby

1 Balas

Normal sis..selain tu, akan rs mual, nk muntah n sembelit gak..thats y nurse kk bg tips utk elakkan side effect sume ubat utk mengandung ni (tak kisah la acid folic atau iron tablet atau obimin), makan ubat before tdo..make sure perut kosong 2 jam before nk tdo..so dh ready nk tdo, makan ubat..cuma, sembelit je mmg xdpt buat apa..kna rajin mkn buah, minum air putih n minum jus..but alhamdullillahhh, sy dr awal pregnancy smpai arini xde rs pening, mual, muntah tu sume..semoga dpt membantu sis