Keluar darah sedikit sewaktu kencing

Normal ke keluar darah sedikit sewaktu kencing..tapi tak kerap..now saya 6weeks baru..risaunya...?

15 Balas

Myb tu spotting sis..mcm sy awal 5 mnggu turning on off kluar darah sikit..x kerap...then tanya doc kata tggu sampai 12 mnggu kalau masih keluar lagi kene refer doc..alhamdulillah sy dah 15 mnggu dah x da spotting..last kluar spot masa 10 mnggu..tp kalau sis risau better tanya doc

4y ago

Ok2.. Nnti saya refer doc dulu.. Terima kasih..

Hi sis, semasa mengandung bende yg plg sis perlu amik berat adalah mengenai pendarahan. Bila berlaku pendarahan segera ke hospital. Kita xdpt pastikan adakah ia normal atau tidak melainkan dgn pemeriksaan doctor sahaja.

better pegi hospital jumpe doc cek sis...saya nurse sllu pesan walau keluar setitik darah @'skit pun terus ke hospital jumpe doc...semoga baik baik je semua sis

Kencing kotor kot sis, sbbyer kwn sy dia pregnant jugak tp kencing keluar darah, die trus g klinik..Doc ckp kencing kotor n dlm pundi kencing ade batu karang..

Sila pantau kalau darah semakin banyak lebih baik ke hospital mendapatkan Pemeriksaan teliti oleh doktor yer

Kencing kotor. Boleh ke doktor ya. Nnt kene minum ural. Bahaya bila urine ada blood trace.

Sori ya sis tnya..adakah lepas bsama suami dan p kencing bru keluar sedikit darah ya?

4y ago

Xpasti jua..tp lbh bgus jng dlu bsama dgn suami kalo g2 sbb tkut rahim lum kuat..sy last2 gugur..tkut sdh sy..kalo blh tahan2 dlu dmi kandungn tu sis..cm sy ada pengalaman sdh..org ckp awal2 trimester ptama jan dlu bsama suami jika rahim xkuat krn ia dpt bka laluan pintu rahim tu..cm sy last2 doktor ckp npk sdh tembuni bby bila non stop bleeding skit2..

mcm mana kita nk tahu drah yg keluar tu darah spotting or darah kencing kuman

Tu tak normal sis. Kena cepat2 ni hospital jumpa doktor

G tnya dktr...jgn tanya sini..sbb itu x normal..