37 minggu 3hari

Normal ke keluar darah berlendir ? Macam datang bulan keluar banyak sangat?? Adakah tanda² nak bersalin ?? Sya ada pergi hospital tpi doktor suruh Sya balik dahulu .. kalau dah pecah ketuban baru turun ke hospital segera.. #anak2

1 Balas

Sometimes air ketuban x pecah lagi, tapi bukaan dah 6cm pun ada. Ikut keadaan, bukan semua ibu air ketuban akan pecah on time. Ibu check dulu ada contractions or not, bila dah rasa ada contractions (perut mengeras /memulas) setiap 30 minit, 25 minit, 20 minit then terus ke hospital, jangan tunggu lagi.