Salam, saya new mom. Saya nak tanya berkenaan spotting

Normal ke kalau spotting dah 4 hari. Tapi jenis darah pink and brown sahaja. Perlu ke saya check dgn dr, sbb kandungan baru 4mggu 4 hari tq tolong bantu saya. New mon

3 Balas

spotting ni ada yg normal n ada yg x ok.. better g klinik swasta..mcm sy masa 4weeks ada nmpak kantung ada spotting hmpir seminggu..dr bg vitamin+ buat duphaston utk kuat rahim.. walaupun sy mkn ubat..masih ada lg bleeding.. setiap 2 weeks scan perkembangan janin..Alhamdulillah kantung membesar,ada uri n janin..kira nya ada progress..skg dalam 7 minggu.. ubat kuat rahim sy still makan.. risau tu risau..setidaknya dah usaha selamat kan baby..

doc ckp klau spotting sikit2, xde kluar darah ketul2, xde kluar mcm kulit ayam, xde sakit perut mcm senggugut. masih normal. sesetenggah wanita akn alami spotting di awl kehamilan n spotting blh smpai kndungan 16w . cuma bila spotting, adalah tanda berjaga2 untuk kita bykkan berehat, Dan tidak terlalu lasak.

4w ago

Dr pon ada ckp cmtu…sy ingtkn okay la selagi xde kuar drah ketul2..last2 8w hbeat stop…so bg para mommy kalau blh , if ada sebarang spotting baik mkn ubat kuat rahim n stop dlu apa2 xtvt..bnykkn bedrest

Xnormal sebarang spotting..tkut kndgn terancam, blh rujuk dgn Dr..mtk ubat kuatkn rahim, awal2 pregnant agk risiko klau ada spotting