Lemah dan pitam

Hi. Normal ke kalau setiap hari rase lemah badan, rase nak pitam (mata gelap), pening ? Risau ☹️ Saya baru 5w+. #1stimemom

6 Balas

smlm sy p register by buku pink,preg dah 12w1d skg.. sy Ada tnya nurse smlm ,nape klo bgun Dr baring atau duduk msti gelap DN RASA pitam,nurse jawab krg drah,SB Nye drh Kita mngalir k anak JD drh Kita sndiri Yang kurang,utk tmbh KN drh Tu mkn hati ayam atau mkn ape² je Yang blh tmbh drh..

saya rasa sis bykkan rehat la sb mslh kesihatan msa mengandung , dan setiap org xsma pengalaman , tp klaw saya pernah alami cmtu msa 3rd trimester ni , jadi bykkan rehat jk . lgypula masih awal tu

sya start 6week morning sickness yg agak teruk.. tpi paksakan diri makan sikit2.. biar sy tahu akan trmuntah juga. allah ja tahu perasaan morning sickness ni. btw I'm pregnant twins

Saya 5w6d. Saya pun rasa lemah badan. kadang2 rasa pusing2 je bila berdiri. tapi saya ikhtiar ambik makanan sihat, pagi2 sebelum sarapan ambik kurma dan susu.

sy pun hadapi bnda y sma, cuma da nk 12week nie, alhamdulillah berkurangan sikit

Kalau kerja, dh bole apply cuti utk rehat dkt rumah