7weeks nampak kantung je

Normal ke kalau scan 7wk tak nmpk baby..masih kantung..tapi masa live scan nmpk bulat kecil..doktor kata tak pasti😐#bantusharing

7weeks nampak kantung je
19 Balas

I suggest better scan di specialist clinic or cari clinic swasta lain to scan. Kalau doctor sendiri cakap tidak pasti macam tidak betul la. What’s the point you paid for their services if the doctor sendiri tidak sure or help to confirm your pregnancy?? Bagus scan tempat doctor yang boleh bagi exact answer.

3y ago

Auw oraits, congrats sis🤗. Tidak lama lagi tu ❤️

nak Tanya saya pernah keluar darah Masa kandungan saya Lima minggu DC bgi ubat hormon then dah ok..tapi Hari ini di keluar balik darah..Dr scan kata nmpk kantung saja ...tapi detect Ade fibroid pula..I kena ambik darah untuk pastikn perkembangan pada janin tak..

Inshaa Allah baby ad tu.. saya dulu 6w scan pun baby blum nampak. Doc cuma ckp ad titik kechik jaa, saya tgok pun tak nampak masa tu. Lepas 3w doc suruh dtg semula scan. Alhamdulillah.. dah blh nampak da baby. Jgan risau fikir positif ja. Baby awak ad tu 🥰

3y ago

yaa scan 6w.. lepas 3w doc suruh dtg semula scan. Baby dah nampak.. heartbeat dy pun dah makin kuat. Kira saya hari ni dah masuk 10w. Masa scan terbaru tu hri rabu baru ni dah 9w6d. 🥰

hi nak tanya mumy² sini . i perna bleeding n kluar kluar seketul ne . then i go hosp for check up but the doctor said masi ada lagi n still positive . aftr 2weeks i go clinic for check up again n the doctor scan tak nmpk apa² 😌 upt test negative . #firsttime

3y ago

sama mcm sy yg kedua gugur mcm ni la.. dia kalau da keluar seketul tu mmg da gugur cuma perlu pastikan nk kene cuci atau x.. sb kalau xcuci susah nk lekat org kata.. tp pengalaman sy mmg xcuci sb doktor pakar ckp da kira bersih..

Normal tu. Sebab masih baru. Nanti 10w ke atas baru senang nampak. Kalau 10w ke bwh kena minum air msk banyak2 sebelum scan. Supaya pundi kenci tolak rahim ke dpn masa scan. Baru senang nampak.

7 week mmg kecil lagi. better pergi 8 minggu above. masa 1st scan sy pergi time 8 minggu. alhamdulilah nampak janin, n dpt dgr heartbeat. nnt sis try tahan kencing blh membantu scan nnt.

Saya dua kali scan ... Blik mlm scan perut tiba sakit p hospital scan kali ke 3 doktor kata baby dah x ada Kantung kosong... La dia dah 11week... 27/11 😔

normal.. sy 12week baru nmpk.. tu pon sy g swasta.. g kerajaan dy ckp kecil lagi.. g swasta dy ckp da nmpk bby.. tp bila cek up kat kerajaan sy x ckp pon da buat scan kat swasta..

3y ago

alhamdulillah dah ke.klinik swasta lain.. n 7w dah dgr jntung ..now 20w doakan kandungan saya baik2 dah sihat ye

kawan saya pon 7w scan nmpk kntung ja.. tp ada akak sorg ni bgtahu saya dia dlu kandungan dh 11w bru nmpk janin.. stiap org xsma sis.. ada yg nmpk awal ada yg x

sy 9 week pon msih x nmpak ap2... 10 week bru nmpak..tu pn kcik je...alhamdulillH..sekarang 19 week... asyik repeat scan je..sbb beby kecik😁